Rudy Van Aelst

Menu

Wij maken jouw gemetste kelder gegarandeerd waterdicht

Kelderdichtingen gemetste kelders

ADV-Works maakt jouw (oude) gemetste kelder gegarandeerd waterdicht. Door het opeenvolgend manueel aanbrengen van vijf tot zes cementeringslagen creëren we aan de binnenzijde van je kelder een waterdichte bekuiping. Deze bekuiping is tot twee centimeter dik en houdt levenslang alle water tegen. Insijpelend vocht krijgt geen kans meer. Wij maken elke kelder volledig droog, ook oude bestaande kelders van meerdere tientallen jaren oud.

Hoe maken wij je gemetste kelder waterdicht?

1. Vrijblijvende technische analyse ter plaatse

Wij starten altijd met een vrijblijvende technische analyse ter plaatse. Op basis hiervan werken we een gedetailleerd voorstel uit waarin alle technieken vervat zitten die nodig zijn om jouw kelder 100% waterdicht te maken.

Interesse? Maak vandaag nog je afspraak. Binnen de week ontvang je een offerte.

2. Voorbereidende werken voor het waterdicht maken van je kelder

We brengen onze cementeringslagen rechtstreeks aan op de constructieve vloeren en muren. Dit betekent dat we eerst eventuele tegelvloeren met bedding, losse bepleistering, verflagen,… volledig verwijderen om de effectieve kelderwanden en keldervloer te bereiken. Hiervoor moet er heel wat gekapt, gebroken en gezandstraald worden.

Met een hogedrukreiniger maken we je kelder volledig klaar zodat we nadien de cementeringslagen kunnen aanbrengen. Deze voorbereidende werken zijn cruciaal voor een goede hechting van de cementeringslagen.

3. Aanbrengen van de verschillende cementeringslagen

Met de hand brengen we de verschillende cementeringslagen aan. Daarvan zijn er twee smeerlagen en vier hechtingslagen, in totaal goed voor een dikte van meer dan twee centimeter. De buitenste laag wordt altijd mooi en glad afgewerkt. Indien gewenst kunnen we deze ook ruw afwerken, bijvoorbeeld als je wilt betegelen of een voorzetwand plaatst. Ook het schilderen van de eindlaag is perfect mogelijk.

De verschillende cementeringslagen vormen een ononderbroken waterdichte bekuiping die het insijpelend grondwater levenslang buiten houdt.

Om te vermijden dat er ooit nog water insijpelt via scheuren en barsten, behandelen we deze gericht met elastische materialen. Alle doorvoeren voor gas-, water- of elektriciteitsleidingen werken we bijkomend met siliconen waterdicht en elastisch af.

Zowel het bijkomend behandelen van scheuren en barsten als het extra afdichten van leidingdoorvoeren, zit standaard vervat in onze aanpak voor het waterdicht maken van gemetste kelders.

Bekijk hier een fotoalbum van het waterdicht maken van een gemetste kelder.

29

Kampt je bestaande gemetste kelder met insijpelend vocht of staat het water meerdere centimeters hoog? ADV-Works maakt je kelder gegarandeerd waterdicht.

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Je kelder als volwaardige woonruimte?

Wil je je kelder omvormen tot een volwaardige extra woonruimte. In een eerste fase is het belangrijk om je kelder 100% waterdicht te maken. Vervolgens adviseren en begeleiden we je om de waterdichte kelder naar wens af te werken met vloer- en wandbekleding. Ook het schilderen van je kelderruimte is na de waterdichting perfect mogelijk.

Ons ADV-procédé is geschikt voor het waterdicht maken van alle ondergrondse constructies:

 • Kelders
 • Zwembaden
 • Putten
 • Waterreservoirs
 • Aalputten
 • Controle putten

Meer weten over waterdichting van bestaande gemetste kelders? Hier vind je het antwoord op al je vragen.

 • Waarom lekt een kelder plotseling?
 • Wat doet grondwater met een keldermuur?
 • Bestaat er een gevaar voor opstijgend vocht in de muren boven een kelder die net waterdicht is gemaakt?
 • Hoe geef ik meerwaarde aan mijn vochtige kelder?
 • Kan ik na het waterdicht maken van mijn kelder de muren schilderen of vloertegels leggen?