Rudy Van Aelst

Menu

Opstijgend vocht vakkundig behandelen

Het behandelen van opstijgend vocht in muren vereist een vakkundige aanpak. Vooraleer aan de slag te gaan met injecties, willen we 100% zeker zijn dat opstijgend vocht de oorzaak is van de problemen in je woning. ADV-Works zoekt daarom eerst naar de werkelijke oorzaak van het probleem. Wij werken altijd volgens een vaste aanpak.

Hoe behandelen wij opstijgend vocht?

1. Worden de problemen wel door opstijgend vocht veroorzaakt?

Tal van oorzaken liggen mogelijk aan de basis van je vochtproblemen in huis.

Vooraleer te spreken van opstijgend vocht, controleren we ter plaatse of er geen problemen zijn met oppervlakkige condensatie, doorslag van regen, hygroscopische zouten,…. Ook deze zaken leiden mogelijks tot vochtproblemen in huis. In die gevallen bieden injecties géén oplossing.

Datzelfde geldt voor de situatie waarbij de binnenbepleistering contact maakt met de stenen onder de waterkeringslaag. In dat geval maakt de poreuze binnenpleistering een brug en kan het vocht alsnog naar boven.

Pas na een technische analyse ter plaatse, stellen wij vrijblijvend de juiste oplossing voor.

2. Vochtwerende injecties

Opstijgend vocht behandelen we door het onder lage druk inspuiten van vochtwerende oplossingen in de muur. Hiervoor boren we vooraf gaten langs de muurvoeten.

We verzadigen een volledige metsellaag met het waterdichte product. Wanneer het product wordt ingespoten, zijn alle waterdoorlatende poriën van de bakstenen en het metselwerk volledig gedicht én bekomen we een ondoordringbaar vochtscherm. Wij gebruiken streng geselecteerde hoogwaardige en geurloze injectieproducten.

Wat bij vloeren van ongelijke hoogte?
Het is uitermate belangrijk om te injecteren op de juiste hoogte. Bij een rijhuis of halfopen bebouwing liggen jouw vloeren en die van je buren mogelijk niet op dezelfde hoogte. Ook kan de nulpas van je vloer onder het maaiveld liggen.

Indien de omliggende niveaus – grond en/of bevloering – hoger ligt dan uw vloerpas, dan is het noodzakelijk om de injectiehoogte naar boven aan te passen. De muurstrook onder de injectielijn moet afgewerkt worden met een waterdichte bepleistering.

Bekijk hier een fotoalbum van het behandelen van opstijgend vocht.

9

Opstijgend vocht in huis? Schakel ons in voor een correcte diagnose en de juiste oplossing.

Contacteer ons hier voor een offerte.