Rudy Van Aelst

Menu

“Nooit durven dromen dat het zou lukken”

Al snel na de bouw van zijn woning in 1988 kreeg Wilfried Rits uit Itegem af te rekenen met ernstige waterinfiltraties in zijn kelder. “Het is nooit droog geweest”, zucht hij. “Toen verschillende firma’s tevergeefs hadden geprobeerd om de problemen op lossen, wilde ik de handdoek in de ring gooien. Voor mij mocht de kelder definitief dicht.” Gelukkig stootte Wilfried op de website van Rudy. “Vooral zijn filmpje overtuigde mij om het nog een laatste kans te geven. Ik nodigde Rudy uit voor een plaatsbezoek.”

Toen Rudy Van Aelst bij zijn plaatsbezoek beweerde dat hij de problemen volledig zou kunnen oplossen, was Wilfried zeer wantrouwig. “Na alle ellende die we hadden meegemaakt, geloofden we niet in een mirakelman. Omdat Rudy zowel op zijn filmpje als tijdens zijn bezoek zo gedreven en gedetailleerde uitlegde hoe hij het zou aanpakken, ben ik overstag gegaan. Hij kreeg mijn vertrouwen. Toch moest ik het eerst nog zien en dan pas kon ik het geloven. Je zou voor minder sceptisch zijn.”

“Beginnen vanaf nul”

ADV-Works pakte – zoals steeds – de opdracht grondig aan. “Rudy vertelde me dat ze volledig vanaf nul moesten beginnen. Al wat ooit gebeurd was om de kelder te cementeren of nadien op te lappen, zou hij verwijderen. Ik vreesde dat dit voor veel hinder en vuiligheid zou zorgen. Niets was minder waar. Zelfs de tuin schermden ze af bij het afvoeren van de cement- en betonresten. In het huis legden ze beschermingsmatten. We hebben er niets last van gehad.”

“Kaartje met Nieuwjaar sturen”

Zelfs tijdens de werken kon Wilfried nog steeds niet geloven dat dit zijn vochtproblemen volledig zou oplossen. “Rudy bleef maar herhalen dat het in orde zou komen. Uiteindelijk heb ik hem moeten beloven dat ik met Nieuwjaar een wenskaart zou sturen als hij de kelder helemaal droog kreeg. Wel … ik heb hem een postkaart gestuurd. Werkelijk alles wat hij beloofd had, is uitgekomen.”

“Eindelijk een frisse geur”

De werken zijn inmiddels twee jaar achter de rug en de kelder is nog steeds droog. “Vroeger stond er altijd een laag water. De kelder was eigenlijk onbruikbaar. Ook hing er een onaangename vochtige geur. Nu ruikt onze kelder heerlijk fris en kunnen we hem volwaardig gebruiken. Rudy en zijn team hebben alles perfect afgewerkt. Ik had nooit durven denken dat het uiteindelijk toch nog goed zou komen.”