Rudy Van Aelst

Menu

“Vochtschade grondig analyseren en alles helder toelichten”

Naast nieuwbouw- en verbouwingsprojecten wordt architect Stijn Sterckx uit Kalmthout regelmatig ingeschakeld als technisch adviseur om bouwgeschillen op te lossen. Meermaals deed hij beroep op Rudy Van Aelst van ADV-Works als vochtexpert.

“Meer dan de helft van alle bouwproblemen heeft te maken met vochtproblemen of vochtschade”, stelt Stijn Sterckx. “Daarbij is het bijzonder moeilijk om de precieze oorzaak te achterhalen. En dat is absoluut noodzakelijk om het probleem gericht te kunnen aanpakken. Op zo’n momenten is het cruciaal om op een ervaren vochtexpert als Rudy te kunnen terugvallen. Als architect heb je wel een brede technische expertise, maar vochtproblemen zijn uitermate specifiek en complex.”

“Wat veroorzaakt opstijgend vocht?”

Meermaals werkte Stijn samen met Rudy van ADV-Works om een hardnekkig vochtprobleem te analyseren. “Bij één samenwerking dachten we aanvankelijk dat het vochtprobleem afkomstig was uit de kelder, maar dat bleek – dankzij de grondige expertise van Rudy – niet het geval. Hij bleef zoeken tot hij het echte probleem achterhaald had.”

“Analyse én oplossen”

Naast een correcte analyse voerde Rudy de geadviseerde oplossing in de praktijk ook uit. “ADV-Works biedt een totaalservice. Allereerst is er de expertise van Rudy om objectief de oorzaken te achterhalen en gericht oplossingen voor te stellen. Vervolgens is ADV-Works ook het geknipte bedrijf om een groot aantal waterdichtingsoplossingen zelf uit te voeren. Daarbij geeft Rudy in alle eerlijkheid toe wanneer hij zelf niet de nodige knowhow heeft om een specifiek probleem aan te pakken. Of hij al dan niet een dienstverlening kan verkopen, komt voor hem op de tweede plaats. Je voelt dat hij absoluut correct wilt adviseren en de mensen echt wilt helpen.”

“Inzicht geven in de problematiek”

“Rudy neemt alle tijd om alles grondig uit te leggen, wat opdrachtgevers bijzonder waarderen. Hij heeft de gave om zijn expertise van de werkvloer op een heldere manier toe te lichten zodat alle partijen de juiste inzichten krijgen in de problematiek.”

www.stijn-sterckx.be