Rudy Van Aelst

Menu

“Stijgend grondwater bracht me in de problemen”

Voor Antonie uit Essen begonnen de vochtproblemen in zijn kelder toen de drinkwatermaatschappij stopte met het oppompen van grondwater in zijn omgeving. “Door de stijging van het grondwater, stond er vrijwel permanent drie centimeter water in mijn kelder”, vertelt hij. “ADV-Works kreeg de kelder weer droog. Bovendien geniet ik van een garantie op waterdichtheid, wat voor mij heel belangrijk is.”

Om te genieten van de natuur verblijft de Nederlander Antonie regelmatig in zijn weekendverblijf in Essen. Nooit had hij waterproblemen in zijn kelder van 60m² tot de dag dat het grondwater steeg door het stopzetten van pompactiviteiten in zijn buurt. “Het laagje water maakte de kelder niet alleen onbruikbaar, zoiets is slecht voor je hele woning. Het water in een kelder trekt onvermijdelijk naar boven. Alles ruikt er muf door.”

“Zelf oplossen lukte niet”

Eerst probeerde Antonie nog zelf de problemen op te lossen. “In een doe-het-zelfzaak kocht ik een speciale coating om de waterinfiltraties te stoppen. Dit lukte uiteraard niet. Uiteindelijk heb ik na een zoektocht op het internet een aantal gespecialiseerde vochtspecialisten gemaild. Alleen Rudy Van Aelst reageerde op mijn vraag. We maakten een afspraak zodat hij met eigen ogen de problemen kon analyseren.”

“Passie en gedrevenheid overtuigden me”

Rudy Van Aelst gaf tijdens het bezoek meer toelichting over de problemen en de mogelijke oplossing. “De passie en gedrevenheid waarmee hij over zijn job sprak, spraken me enorm aan”, vertelt Antonie. “Hij stond helemaal achter zijn aanpak en de producten die hij gebruikt. Dit zelfvertrouwen – én uiteraard ook de tien jaar garantie op waterdichtheid – haalden me over de streep.”

“Alle beloftes waargemaakt!”

Antonie is uitermate tevreden over het geleverde werk. “Alles wat Rudy beloofde, maakte hij waar. Eerst is heel de kelder gezandstraald, vervolgens heeft hij de verschillende cementeringslagen aangebracht. De naad van de betonvloer met de keldermuren kreeg extra aandacht. Ik ben ontzettend blij met mijn droge kelder. Nu kan ik hier nog vele jaren zorgeloos genieten van de rust.”