Rudy Van Aelst

Menu

Kan ik na het waterdicht maken van mijn kelder de muren schilderen of vloertegels leggen?

 

Het correct waterdicht maken van een gemetste kelder, heeft meestal tot gevolg dat de oorspronkelijke tegelvloeren verwijderd zijn en dat de keldermuren een cementering bevat. Mits u de nodige voorwaarden in acht neemt, kunnen de muren opnieuw geschilderd worden en is een tegelvloer opnieuw mogelijk.

 

Als u wilt weten hoe ADV Works, mét garantie, uw gemetste kelder opnieuw waterdicht maakt, verwijzen we u graag naar deze pagina met allerlei informatie over onze aanpak.

 

Zoals u er kan lezen, kunnen we de cementeringslagen alleen aanbrengen op de constructieve vloeren en muren natural slimming pills. Dit betekent dat we eventuele tegelvloeren eerst verwijderen. Ook slechte bepleistering of betegeling van de keldermuren wordt verwijderd. Na de uitvoering van de waterdichte cementering krijgen we regelmatig de vraag of opnieuw schilderen of betegelen mogelijk is.

 

Schilderen?  

Een kelder met een waterdichte cementering aan de binnenzijde kan perfect opnieuw geschilderd worden. Wel raden we u aan om geen gewone verf te gebruiken. Door de schommelende klimatologische omstandigheden en de vochtigheidsgraad in een kelder zal gewone verf niet lang standhouden.

 

U gaat best naar een gespecialiseerde verfwinkel en vraagt naar een verf die geschikt is voor kelders. Zo moet deze verf de onvermijdelijke krimp kunnen opvangen door de wisselende temperaturen, de natuurlijke zouten kunnen verdragen en dampdoorlaatbaar zijn. Deze verven bestaan in alle mogelijke RAL-kleuren.

 

Betegelen?  

Ook het betegelen is opnieuw mogelijk. In principe voorzien wij na de cementering voldoende gladheid zodat uw nieuwe keldervloer eigenlijk geen verdere afwerking nodig heeft. Wanneer u toch wenst te betegelen, dan zorgen wij voor een ruwere eindlaag van onze cementering. Op die manier garanderen we een betere aanhechting voor de bedding waarin de tegels geplaatst worden.

 

Naast vloertegels zijn ook cementgebonden gietvloeren mogelijk op onze cementering, epoxy is evenwel niet mogelijk.

 

Kampt u met waterproblemen in uw kelder? Ontdek hier de aanpak van ADV Works. U krijgt tien jaar garantie op de waterdichtheid van onze cementering.