Rudy Van Aelst

Menu

Hoe doorvoeren waterdicht maken?

Pvc-buizen, elektriciteitskabels, gas- en waterleidingen, en andere: er lopen nogal wat buizen en kabels door een kelderruimte. Het nadeel daarvan is dat de plaats waar de doorvoeren in de muur of de vloer verdwijnen - vaak aanleiding geven tot lekken als gevolg van een niet-elastische afwerking. In dit artikel beschrijven we hoe je 100% waterdichte doorvoeren verkrijgt.

Waterinfiltratie ontstaat vaak ter hoogte van niet-elastisch aangewerkte doorvoeren. Wanneer het grond- of bovenwater stijgt tot de hoogte van de doorvoeren kan het zich uiteindelijk een weg naar binnen banen en komt er water in de kelder terecht.

Het belang van elastische aanwerking van doorvoeren

Doorvoeren krimpen en zetten seizoenensgebonden uit, op een ander ritme dan de keldermuur of vloer. Gebruik je stijve dichtingslagen om doorvoeren waterdicht te maken, dan zal er steeds een lichte afzetting ontstaan tussen de doorvoer en de aansluitende constructie. Elastische aanwerking vangen de krimp- en uitzetbewegingen op zodat alles netjes droog blijft.

Zo pakken wij lekkende doorvoeren aan

Om problemen te vermijden moeten alle doorvoeren afzonderlijk en met een overlapping tot op de betonnen of gecementeerde keldermuur waterdicht en elastisch aangewerkt worden. Wij voeren deze werkzaamheden steeds uit met waarborg, tenzij de doorvoeren foutief zijn geplaatst. In dat geval moeten ze eerst constructief aangepast worden om alsnog een waarborg te verkrijgen.

Offerte of advies aanvragen?

Wil je verder advies of een offerte van ons ontvangen voor het waterdicht maken van doorvoeren? Neem contact op.